Οδηγίες για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου 2014

cad32792fc670656c8c85b4e60bc84a9check markΥποβολή Μηχανογραφικού

Οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων 2014 ξεκινούν από την Τετάρτη 18-6-2014 και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 14-7-2014

Πιο συγκεκριμένα:

Από την Τετάρτη 18-6-2014 όλοι οι υποψήφιοι που θα υποβάλουν Μ.Δ. πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους, ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ αντίστοιχα, για να δημιουργήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password), τον οποίον θα χρησιμοποιήσουν στην πορεία για την ηλεκτρονική υποβολή του Μ.Δ.
Από την Τρίτη 24-6-2014 αρχίζει η λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την υποβολή του Μ.Δ. Οι υποψήφιοι με το password που θα έχουν δημιουργήσει και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων που ήδη έχουν, μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr και να επεξεργάζονται το Μ.Δ. Από τις 24-6-2014 ως την ανακοίνωση των βαθμών, οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερώνονται, να μελετούν το Μ.Δ. και άλλα στοιχεία και να κάνουν μόνο πρόχειρο Μ.Δ. (ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ).
Από την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, ως και τη Δευτέρα 14-7-2014, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους Μ.Δ. (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ). Μετά την οριστικοποίηση, το Μ.Δ. καταχωρίζεται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και καμμία τροποποίηση από τον υποψήφιο δεν είναι πλέον δυνατή. Ο υποψήφιος καλό είναι να εκτυπώσει ή/και να αποθηκεύσει στον υπολογιστή του το οριστικοποιημένο Μ.Δ. (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορεί να δει τις τελικές προτιμήσεις του.

 

Γενικές Πληροφορίες:

Α. Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα απευθύνονται στα Λύκεια τους, τα οποία θα λειτουργούν αρκετές μέρες.  

Β. Εφιστάται η προσοχή σε όλους τους υποψηφίους για την εμπρόθεσμη υποβολή και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.   

 

check mark Ειδικές περιπτώσεις - μετεγγραφές

Μετά τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις καταργούνται οι επιπλέον θέσεις εισαγωγής για τις ειδικές περιπτώσεις υποψηφίων. Οι υποψήφιοι που υπάγονται στις κατηγορίες των πολύτεκνων, των τρίτεκνων και των κοινωνικών κριτηρίων, δεν χρειάζεται να κάνουν καμμία ενέργεια τώρα, αλλά μετά τις εξετάσεις και την έκδοση των αποτελεσμάτων με σχετική αίτησή τους προς το τμήμα υποδοχής θα είναι δικαιούχοι μεταφοράς της θέσης τους.

check markΔιαδικασία του 10 τoις εκατό χωρίς νέα εξέταση


Υπενθυμίζεται ότι με τις νέες ρυθμίσεις:

 - δικαίωμα για το 10 τoις εκατό των θέσεων  έχουν όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ ή των ημερήσιων ΕΠΑΛ τα έτη 2012 ή 2013, διεκδικώντας το αντίστοιχο ποσοστό θέσεων (40 τoις εκατό για το 2012 και 60 τoις εκατό για το 2013).Επισημαίνεται ότι φέτος για πρώτη φορά έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία του 10 τις εκατό και όσοι απόφοιτοι είχαν λάβει μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΕΠΑΛ-ομάδα Α΄ το 2012 ή το 2013.

- όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10 τoις εκατό, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

 

check markΜηχανογραφικό Δελτίο 2014 - Οδηγίες Συμπλήρωσης - ΓΕΛ - ΕΠΑΛ ΟΜΑΔΑ Β

check mark Μηχανογραφικό Δελτίο 2014 - Οδηγίες Συμπλήρωσης - Επάλ ΟΜΑΔΑ Α

check mark Βάσεις 2014 - Υπολογισμός Μορίων

check markΗ ιστοσελίδα του υπουργείου για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού
 

ΝΕA

Θέματα και λύσεις πανελλαδικών εξετάσεων 2023

 

Τα Θέματα και τις λύσεις των πανελλαδικών εξετάσεων 2023 θα τα βρείτε  εδώ

N

E

A